top of page

Meidän suomalainen kesämme 

Kesä on kuin hyvä ystävä, jonka tapaamista odottaa koko vuoden. Se on kuin äiti, jonka lämpö rauhoittaa syleilyynsä. Suomen luonto on kesällä kuin tytär, joka on puhjennut kukkaan pitkän kasvatustyön tuloksena. Kiitos kun ostit PUHDAS Kesä Pyykkietikan! Tervetuloa Kesän hyvän tekemisen sivuille, sivu on omistettu kaikille Suomen kesästä nauttiville. <3

Image by Jason Briscoe

Jaa meille pyykkihetkesi!

Kesä on ihanaa aikaa ripustaa pyykit kuivumaan ulos. Pyykit kuivuvat nopeasti lämpimässä kesätuulessa ja tuoksu on mitä raikkain! Olisi mahtavaa päästä osaksi pyykkihetkeäsi, joten tägää meidät sosiaalisessa mediassa mukaan käyttämällä #puhdaskesäpyykki tai @puhdascompany

IMG_1293 2.JPG

Monikäyttöinen pyykkietikka

PUHDAS Kesä Pyykkietikkaa voi käyttää muuhunkin kuin pyykinpesuun, käyttötarkoituksia on monia. 

Kokeile käyttää tuotetta ikkunoiden pesemiseen, kalkkitahrojen poistamiseen tai silityssuihkeena. Ohjeet ja sekoitussuhteet voit tarkistaa täältä. 

Image by K8

Ihana Suomen kesä

Kesä on Suomessa ihanaa aikaa kun lukemattomat eri eläimet ja värikkäät kukkaset heräävät eloon. Nautitaan lämpimistä päivistä vastuullisesti kaunis luontomme huomioiden. Myös Kesä-tuotteemme tekevät hyvää ja muistavat upeaa Itämertamme lahjoituksilla. 

JNS_yhteistyo_HD_1920x1080px_edited.jpg

Jokaisesta myydystä Kesä-tuotteesta PUHDAS lahjoittaa John Nurmisen Säätiölle 1 euron, 

jolla saa esimerkiksi poistettua

Itämerestä noin 5 kg* levää. 

*Arvio, joka perustuu toteutuneiden John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tuloksiin.

Itämeren haasteet

Rehevöitymisen takia uhattuna on koko Itämeren vedenalainen elämä. Sen mukanaan tuoma pohjan happikato aiheuttaa esimerkiksi monimuotoisen vesieliöstömme kuolemaa.

Vuosikymmenien ajan mereen on joutunut valuma-alueilta liikaa ravinteita, etenkin typpeä ja fosforia.

Suurta ravinnekuormitusta aiheuttaa erityisesti maa- ja metsätalous, mutta kotitalouksilla on myös lusikkansa likaisessa sopassa. Tavallisista kodeista lähtöisin oleva jätevesi sisältää valitettavan paljon Itämerelle haitallisia kemikaaleja, jotka osaltaan edesauttavat rehevöitymistä ja muita meriemme ympäristöongelmia.

Valitsemalla täysin luonnonmukaiset ja biohajoavat kodin puhdistustuotteet vähennät kemikaalikuormaa niin kotonasi kuin meressä. PUHDAS pyykkietikat ovat täysin luonnonmukaisia ja biohajoavia. Lahjoitamme sekä Kesä- että Meri-tuotteistamme John Nurmisen Säätiön toiminnan hyväksi. Käy kurkkaamassa myös Meri-pyykkietikkamme!

bottom of page