top of page
  • Writer's pictureMarja-Maija Valtonen | HEMPEA

Yhdessä kohti harkittuja, kestäviä valintojaLempeä hamppupyyhe ja sitä hellästi hoitava pyykkietikka ovat täydellinen pari. HEMPEA ja Puhdas Company jakavat yhteiset arvot niin luonnon kunnioituksesta, eettisyydestä kuin yksinkertaisen kauniista suunnittelusta. HEMPEA vuodevaatteet ja pyyhkeet valmistetaan Suomessa 100% eurooppalaisesta hamppukankaasta. Huoltamalla ja hoitamalla laadukkaiden tekstiilien käyttöikää voi pidentää entisestään. Puhdas Companyn huolella valikoidut ja valmistetut tuotteet sopivatkin erinomaisesti hampputekstiilien huoltamiseen.


Miksi valita hampputekstiili?

Vaikka hamppu on monille ihan uusi materiaali, on sitä itseasiassa käytetty tekstiileissä jo vuosituhansia. HEMPEAn käyttämä hamppu on ylellisen pehmeää ja ihanan tuntuista iholla. Hamppu imee hyvin kosteutta ja pysyy pitkään raikkaana. Toisaalta se myös lämmittää ihanasti ja näin hamppu on miellyttävä käyttää vuoden ympäri. Kestävä, laadukas materiaali yhdistettynä kauniin ajattomaan suunnitteluun tekee HEMPEA tuotteista pitkäikäisiä.


Ekologinen hamppu


Laadukas hamppukangas on paitsi ihanan pehmeää ja miellyttävää, myös todella ekologinen materiaali. Tekstiiliteollisuudessa käytetty kuituhamppu tunnetaan vaatimattomuudestaan, koska se kasvaa hyvin ilman kasvinsuojeluaineita ja ilman kemiallisia lannotteita. Hampun viljelyssä ei tarvita lainkaan keinokastelua ja se onkin yksi merkittävä syy valita hamppu esimerkiksi runsaasti vettä vaativan puuvillan sijaan.

Hamppu on nopeakasvuinen kasvi, joka tuottaa runsaasti satoa. Kuituhamppu kasvaa 2-4 metrin korkuiseksi runsaaksi kasviksi, jolla on pitkät, tukevat juuret. Puuvillaan verrattuna hampun sato on keskimäärin 3-4-kertainen samalla pinta-alalla. Hamppu sitoo runsaasti hiilidioksidia ilmasta sekä juuriensa avulla se parantaa viljeltävän maan laatua ja estää eroosiota.

Koska HEMPEAn käyttämä hamppukangas tuotetaan täysin Euroopassa, ovat kuljetuksesta tulevat päästöt huomattavasti pienemmät kuin esimerkiksi Kiinassa kasvatetulla hampulla.


HEMPEA hampputekstiilit

HEMPEA syntyi halusta tuoda kauniita, käytännöllisiä, ekologisia hampputekstiilejä yhä useamman ihmisen saataville. HEMPEA on Inarissa toimiva yhden naisen yritys, jonka suunnittelun ja toiminnan inspiraationa on Lapin karun kaunis luonto. Suosin kotimaisuutta, lähtituotantoa ja kestäviä valintoja kaikissa tuotannon vaiheissa. Jokaisesta tilauksesta istutetaan puu Treenation-ohjelman kautta ja sitä kautta kompensoidaan yrityksen toiminnasta syntyvää hiilijalanjälkeä.


Tarjoan nyt Puhdas Companyn asiakkaille –10% kaikista HEMPEA pyyhkeistä (mukaanlukien Ponchopyyhkeet ja lasten pyyhkeet) 30.6.2022 saakka. Saat alennuksen HEMPEA verkkokaupassa koodilla PUHDASCOMPANY10.


Comments


bottom of page