top of page
  • Writer's pictureSofia

Black Friday ja miksi emme osallistu

Torstaina 29.7.2021 uutisoitiin, että ihmiskunta on käyttänyt maapallon luonnonvarakiintiön loppuun tämän vuoden osalta. Olemme siis jo kuukausia eläneet aikaa velaksi, jota emme pysty välttämättä koskaan maksamaan takaisin. Ylikuluttaminen on yksi aikamme suurimmista haasteista ja pidämmekin varsin kummallisena, että maailman suurin kulutusjuhla, Black Friday, järjestetään tänäkin vuonna.


Olemme päättäneet, että emme osallistu Black Friday -päivään nyt, emmekä milloinkaan.


Yrityksemme ideologiaa on ohjannut alusta saakka ajatus vastuullisemmasta yrittämisestä ja kuluttamisesta. Haluamme luoda kauniita, ympäristöystävällisiä ja riittoisia tuotteita, joille on selkeä käyttötarkoitus. Tuotteissamme käytetään luonnollisia, biohajoavia raaka-aineita, eikä niihin lisätä väri- tai lisäaineita. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteet eivät säily ikuisuuksia, vaan ne ovat toden totta tarkoitettu käytettäväksi. Haluammekin, että asiakkaamme ostavat tuotteitamme vain silloin, kun niille on oikeasti tarvetta. 🤍


Puhdas Companylla on harvoin suuria alennusmyyntejä Black Fridayn ulkopuolellakaan. Meille ei ole tärkeintä suuret hinnan alentamisesta johtuvat myynnit vaan hinnoittelumme mahdollistavat lahjoitukset, jotka saamme tehdä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Jokaisesta ostetusta Puhdas Companyn tuotteesta lahjoitetaan osa luontoa hyödyttävään hyväntekeväisyyskohteeseen. Tästä jos jostain olemme ylpeitä! Hyvän tekeminen ei ole meille vain kampanja, vaan osa konseptiamme ja suurempaa visiotamme.


On ilo huomata, että useat yritykset ovat osallistuneet tähän päivään ohjaamalla suuria summia hyväntekeväisyyteen:

  • Ihana jälleenmyyjämme, Lapuan Kankurit, lahjoittaa päivän tuotoista 20 % hyväjoulumieli -keräykseen, jolla tuetaan vähävaraisia perheitä.

  • Partioaitta lahjoittaa koko päivän tuotoista 5 % omien klubilaistensa päättämään hyväntekeväisyyskohteeseen.

Lisäksi on onneksi myös muita yrityksiä, jotka eivät osallistu Black Friday päivään ollenkaan ja osa jopa estää ostamisen. Esimerkiksi suosittu ulkoiluvaatteita valmistava Haglöfs sulkee sekä kivijalkamyymälänsä että verkkokauppansa päivän ajaksi kokonaan.


Black Friday ei ole vapaapäivä vastuullisesta kuluttamisesta meille, eikä sen pitäisi olla sitä kenellekään muullekaan. Mietitään tarkasti, tarvitsemmeko tuotteen ennen kuin ostamme sen. ☺️


Psst! Jos sinulla on jäänyt pyykkietikkaa kaappiin ja mietit mihin kaikkeen sitä voisi käyttää, käy lukemassa tämä postaus pyykkietikan useista eri käyttötarkoituksista.

Comments


bottom of page