top of page
  • Writer's pictureAila

PUHDAS pyykkietikka on aito luonnontuote

Olemme tottuneet siihen, että pesuaineet ja muut kodin puhdistuksessa käytettävät aineet tuoksuvat voimakkaasti. Tuoksut ovat useimmiten keinotekoisesti eli synteettisesti valmistettuja kemikaaleja, jotka säilyttävät tuoksunsa pitkään.


Puhdas Companyn ideologia on auttaa tavallista kuluttajaa vähentämään kodin kemikaalikuormaansa. Haluamme antaa jokaiselle suomalaisille mahdollisuuden puhdistaa kotinsa käyttäen luonnonmukaisia ja biohajoavia tuotteita, jotka eivät vahingoita ihmistä tai ympäristöä. Siksi emme käytä synteettisiä kemikaaleja.


Eteeriset öljyt suoraan luonnosta


Pyykkietikkamme pääaines on kotimaisesta viljasta valmistettu täysin biohajoava väkiviinaetikka. Myös tuoksunsa PUHDAS pyykkietikka saa luonnosta, sillä käytämme tuoksuina 100% eteerisiä öljyjä. Ethän sekoita eteerisiä öljyjä tuoksuöljyihin. Tuoksuöljyt ovat keinotekoisesti eli synteettisesti valmistettuja yhdisteitä, joissa on vähän tai ei ollenkaan luonnollisia ainesosia.


Eteeriset öljyt ovat kasvien tuottamia haihtuvia ja tuoksuvia yhdisteitä. Eteerisiä öljyjä voidaan valmistaa kasvien kukista, lehdistä, juurista, hedelmistä ja pihkasta. Ne valmistetaan useimmiten vesihöyrytislaamalla kasvien osia, jolloin kasvimassan läpi ohjattu lämmin vesihöyry irrottaa eteeriset öljyt mukaansa. Höyry johdetaan jäähdyttimeen, jossa vesi ja öljyt tiivistyvät takaisin nesteeksi, jonka pinnalle nouseva eteerinen öljy voidaan erottaa. Joitakin eteerisiä öljyjä voidaan erottaa myös puristamalla. Esimerkiksi appelsiinin eteerinen öljy valmistetaan puristamalla appelsiinin kuorista.

"Pyykkietikkamme pääaines on kotimaisesta viljasta valmistettu täysin biohajoava väkiviinaetikka. Myös tuoksunsa PUHDAS pyykkietikka saa luonnosta, sillä käytämme tuoksuina 100% eteerisiä öljyjä. "

Eteeristen öljyjen valmistukseen tarvitaan valtava määrä kasvien osia ja siksi ne kannattaakin tuottaa siellä, missä kasvit kasvavat luonnollisesti. Kasvin kasvuympäristö, kuten maaperä ja ilmasto, sekä sään vuosittaiset vaihtelut vaikuttavat eteerisen öljyn koostumukseen. Tästä syystä eri paikoissa ja eri vuosina tuotetuissa eteerisissä öljyissä voi hyvinkin olla tuoksueroja.


Tiedätkö eteeristen öljyjesi alkuperän?


Eteeriset öljyt kannattaa aina hankkia luotettavalta toimittajalta. Minulla on kokemusta myös huonoista tuotteista, sillä tilasin kerran erän erilaisia eteerisiä öljyjä ulkomailta tuntemattomalta toimijalta. Eteeriset öljyt osoittautuivat todella huonoiksi ja haisivat enemmän liuottimelle, kuin halutulle tuoksulle. Halvalla ei saa hyvää, se tuli kerralla selväksi.


Puhdas Companyn käyttämät eteeriset öljyt on hankittu Suomesta Frantsilan luomuyrttitilalta, jonne ne tulevat valvonnan alaisilta yrityksiltä. Öljyt ovat laadukkaita, luotettavia, tuoreita ja tehokkaita. Ne eivät sisällä keinotekoisia hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita, eikä niitä ole tietenkään testattu eläimillä.

"Puhdas Companyn käyttämät eteeriset öljyt on hankittu Suomesta Frantsilan luomuyrttitilalta, jonne ne tulevat valvonnan alaisilta yrityksiltä."

Aidot 100% eteeriset öljyt on aina eristetty kasveista, eikä niihin ole lisätty eikä niistä ole poistettu mitään ainesosia. Öljy ei liukene veteen. Siksi PUHDAS pyykkietikassa eteerinen öljy nousee vesiliukoisen väkiviinaetikan pintaan. Muista siis sekoittaa pulloa juuri ennen käyttöä.


Raikkaita pyykkihetkiä!

Comments


bottom of page